Mikä ihmeen bataattikurpitsa?

Bataattikurpitsa on Hannun tilan oma kurpitsa, jossa on haettu herkullista makua ja helppokäyttöisyyttä. Se on säilyvä ja makea ja maistuu bataatilta.
1
Mihin?
Uunissa, höyrytettynä, keitoissa, pataruuissa, friteerattuna, sosekeitoissa ja muussissa.
Siitä voi tehdä sosetta, jota voi käyttää moneen, käytännössä kaikkeen mihin bataatti- tai perunasosettakin . Leivontaan, gnoccheihin jne. ​
2
Miten?
Bataattikurpitsoja ei tarvitse kuoria.
​
Höyryttäessä/keitettäessä kuoren uloinkerros erottuu, vähän niinkuin perunan kuori. Siksi höyrytettäessä/keitettäessä ne kannataa kuoria.
​
Kuori on myös erivärinen, joten esim pyrettä tehtäessä kannattaa uloin kerros jättää käyttämättä jos ei halua toista väriä pyreeseen. ​
​
​
4
Säilytys
Bataattikurpitsat säilyvät parhaiten
10-15C asteessa, mutta huoneen lämpö toimii hyvin.
Jos haluat säilyttää raakaa halkaistua kurpitsaa, poista siemenet ja huuhtele kurpitsa, niin että sisusta ei jää sen pintaan. Anna kuivua hetki ja kääri sitten tuorekelmuun.
Näin kurpitsa säilyy noin 1-2 viikkoa jääkaapissa.
Ylimääräisen kurpitsan voi myös pakastaa. Mutta se kannattaa pilkkoa valmiiksi.
3
Vinkkejä
Kannattaa halkaista terävällä veitsellä. Jos kurpitsan käyttää kokonaan voi sen laittaa hetkeksi mikroon esim. 1 min 600W. Kurpitsa pehmenee hiema ja se on helpompi käsitellä.
​
​Jos teet koko kurpitsasta pyrettä, kannattaa kurpitsan ensin kypsentää ja vasta sitten halkaista ja poistaa siemenet. Työ on helpompaa ja kurpitsa-massa on mehevämpää.
​
​Jos kuorit kurpitsoita kannattaa ne ensin pilkkoa isoiksi lohkoiksi ja sitten kuoria kuorima-veitsellä.
Kuoret ja siemenet voi paahtaa uunissa tai airfryerissä.
​
​
​
Bataattikurpitsan tarina
​
Bataattikurpitsa on meidän oma kehittämä kurpitsa. Olemme kehittäneet sitä pyrkimyksellä, että se muistuttaisi bataattia, tuota herkullista tänne pohjolaan huonosti sopivaa juuresta.
​
Bataattikurpitsalla on lukuisia hyviä ominaisuuksia ja sen kehtystarinakin on aika jännä. Siitä enemmän MEISTÄ kohdassa.
.png)